RSS
Helloo...Welcome to my blog. Birby Nanako is my nick name..I will write blog when I feel bored..

A boring blog

Hai,now it's 4.11 am..I can't sleep...So boring...What am i going to do?hee..
Saja kan bahasa english bagi pembuka kata..haha...cna?handal?
aku ni nda mau tidur wh..ani pun di sebabkan luan awal tido semalm so nda terbangun pulang waktu subuh nah..dsebabkan nada kan dbuat, sobaik th aku surfing..dari kul 3 sudah aku surfing ni..tapi nada jua ada yang siuk ku buka site ani..baik th aku blogging..apa baik kan ku buat ah..?
Macam damam aku ni..hee..
Aku ceta ckit lah..tadi kami dsumbangsih lunch sma durang wan, yanti, bob,gjul,sahrul, dini, amy..murah wh dsana ah..byk harganya $1.00..sudah tia murah, byk g tu..so barang siapa yang kan jimat duit atu, datanglah beramai2 di SUMBANGSIH (Gerai)....Hee..
since nada g kan ku buat dpagi subuh ni, baik th aku miat ceta katun..msih g aku liat alice academy ah..tapi tinggal 3 episode ganya lagi..so ku abiskan lah meliat subuh ni..dpt jua aku miat Romantik princess lapas a2..mbuat NAM, CN, CDC tut?Nanti th dlu, ad ku mbuat 2..haha...

Bah, Ja Na...
Oyasumi Nasai

VOYZ WEDDING DAY

Firstly, I Would like to say "SELAMAT PENGANTIN BARU to VOYZ & NYRAH"
Semua bahagia dan berkekalan hingga ke anak cuc dan ke akhir Haya..Amin..



Finally, selesai sudah wedding my brother..Ngalih bravis..ani baru ada masa relax..so aku buat blog lah daripada nada kn dbuat..kan buat tutorial pun balum jua ada mood..hee..

Firstly, aku sma abang2 ku n kakaku buat pelaminan..aku tolong aja and design abangku yang buat..siuk jua buat pelaminan ah..sakit jua kepala memikirkan apa kan di buat..hee..setiap hari kami shopping untuk preparation ah.. Kami buat pelaminan ani seminggu before wedding day..so how is it? Nice? Mun lawa baru th kamu puji ah..haha.. :D






This is the Wedding invitation..Kami buat sendiri jua..tepaksa smua buat sediri ganya..

Then the day before wedding day that is 21st February 2008, kami mengadakan Majlis Berbedak..Pagi2 sudah my family memotong daging untuk hidangan malam..Sema terpaksa bekeraja memotong daging..Tapi aku mengisi telur saja utk d simpan arah bunga telur..atu pun sebab aku baru jua balik dari ITB..Meriah wah durang buat memasak pagi ah..

Ani gambar untuk orang membedaki pengantin..

Ani gambar barang yang di gunakan untuk membedaki..

Then selepas sembahyang Isya' baru tah memulakan majlis berbedak.. Nda pulang ramai kami panggil..keluarga yang terdekat aja..Majlis ani simple saja..





Akhirnya, the event on the 22nd February 2008, hari bersejarah bagi abangku..His wedding day..On that day, kami mengadakan Majlis Menghantar Berian, Majlis Akad Nikah dan Bersanding.. Semua kami buat dalam sehari.. Tapi happening jua..
Ani gambar waktu menghantar berian..


Majlis Akad Nikah..








Majlis Bersanding.



BIRTHDAY PARTY

On the 7th February, we are doing suprise Birthday party for my brother in law "CD".. We had made a plan with his wife for about one week. My sister and I bought the present on his working hour.. We gave him 2 Jerseys from "MUFC" and "AC Milan"..





On that day, we had cooked very early because as what my sister said, they are going to Kasat at around 12 o'clock. We are really rush and at the same time really excited. We did the party at my brother house that is next to our house. Luckily our suprise party is success..Haha..Hmm..









Then, after we ate and chatting among us, then we pay BINGO..The winner will be given a present. The presents were sponsored by us.. All must bring at least one present. It's really fun..

MAJLIS BERSURUH & BERTUNANG - ENGAGEMENT

On the 7th February, Voyz (my brother) did his engagement at his fiancee house. All my family went to her house to proposed her. It is called "Majlis Bersuruh" in which brought ring to propose her. It was after Maghrib Pray. After doing the proposal,then my mum gave the ring to Siti Munirah (Voyz fiance) as the engagement. Now, Voyz and Munirah officially engage.. CONGRATULATION to them..Hee..

Unfortunately, I can't went there because my mum said only a married person can go there..Is it true? Still question mark.. hee..Maybe it's a tradition in Brunei.. I'm really excited because there will be a wedding celebration and we will be busy to prepare for the wedding day.. Yippeee.. !!!
PROPOSAL EVENT
ENGAGEMENT EVENT