RSS
Helloo...Welcome to my blog. Birby Nanako is my nick name..I will write blog when I feel bored..

MY POOR LITTLE PUPPY

Helloo..


Arini aku luahan perasaan sikit..Last week, aku ada bali keychain puppy dUtama Grand..Kiut g tu eh..Aku gantung di Begku yang kiut..Dalam erti kata lain, semua kiut lah, termasuk little puppy ku 2 pling kiut..hee..Banggaku sudah eh..



Sekalinya kan, last nite aku tu luan mengantuk, so aku tarik aja zip begku 2 melalui Keychain puppy ku ah..Luan pemalas wh aku tu, ahirnya Keychainku plg yang putus..cian ju 2 puppy ku ah..tpaksa pulang aku simpan di tempat My teddybear collection..sadix lah ceta ku ah..Nda papa, nanti g aku cari di Kadai, tp Puppy yang basar..




Aku suka liat puppy ni..Acun ni liatkana rahku..katanya kawannya punya puppy..it's really cute..

GUITAR HERO

Helloo..
Last two day, Aku n my bro planning kan bali guitar hero..so, apa lagi, kami collection lah..My bro 50%, adikku 30% and aku 20%..hee.then, malam atu jua tarus kami bejalan ke Seri QLap mall..Walaupun hujan, tetap kami redah..Gunung kami daki..Hahaha..Labih jua cetaku ah..Then, after balik guitar hero, tarus kami balik ke rumah..nda kami singgah g di kadai lain..semangat punya pasal 2..aku g ada bali game utk dancing yg baru..Syok ni..

Then, aku, abangku, and ank buahku dengan semangatnya main..sampai kan PS2 atu kami simpan di bilik tamu and kami sambung kai sound system utk karaoke..saja, supaya labih meriah..tp yang hampehnya kami tpaksa main easy level dulu..maklum lah budak baru belajar..Aku nda berapa lama main sal kan Test AP..So durang lah yang main non-stop..But its fun..hee..

MY SATURDAY ACTIVITIES - 29/03/2008

Today, aku, Wan and chacha dtg keITB mcm biasa dlm kul 8..Tapi Chacha AHIR cikit dtg..Yang paling aku Happy, cWan ada bali EGG TART..suka ku eh..Thank u Wan..U r my Lovely Fren..haha..Nyamann..The, kami meeting SDP kul dlm kul 10.45..








Around kul 12.30 aku n Wan planning kan miat wayang..At first kami kan bawa Azie n kan suruh ia lanja kami..Tp ia ada program with DYC g..As usual...hee..So, aku cWan lah saja..Kami makan di Dixy tadi..Ramai wah urang dsana sal ada expo computer..dalam kul 2 kami pun meliat Shutter..sadang lah..sama mcm version ceta Thailand..hee..





Arini aku nda banyak menggambar..After miat wayang kami jln2 dmall and kami buat baju utk ALERT princess..then, kami jln ke Huaho Kiulap and kami bali Racket pingpong and some stationery..Semangat wh kami kan main ni..aku ni g hangat tahi ayam..haha..





Around kul 5.15, cWan ngantar aku keITB semula utk ngambil keretaku..and akhirnya aku balik ke rumah..Planning kan miat wayang g, nda jadi sal ada hal lah..so aku main guitar hero tah saja..mental.........

Teenage Korean Artist

Helloo..
Today, im a bit boring. So I do surfing and looking for the update news of korean drama series..While i'm surfing at multiply, I saw a photo album of korean artist while they were teenager..Most of them are cute and totally different from teenager till when they become an artist..I really like their photos..No, I wanna share with u..

CHOI SHI WON - MEMBER OF SUPER JUNIOR



LEFT: CHOI SHI WON

JEON JI HYUN - MY SASSY GIRL
JANG NA RA

HAN GA IN
EUGENE - WONDERFUL LIFE
KIM TAE HEE - LOVE IN HARVARD
JUNG KYONG HO - SORRY I LOVE YOU/SWEET 18
JOO JIN MOO - 200 POUNDS BEAUTY
JO IN SEONG
LEE YOUNG AE- JEWEL IN THE PALACE
SONG HYE KYO - FULL HOUSE
BI RAIN - FULL HOUSE - DA CUTEST

SHOPPING AT THE MALL







27/03/2008

Helloo..Today kami nada banyak class coz MWA saja ada..so my class sampai kul 9.45 saja..siuk jua tu..Then as usual, aku,chacha and wan duduk di concourse sambil cuci mata..sayangnya tadi pagi nada urang kan di alert..sorang ganya atu pun time dangani wan and chacha bali makanan d kantin..hee...Then, sudah kami balik semula di concourse, durang CIS yang lain sibuk2 bebagi coklat, panya Sir Irwan lanja coklat tadi..salnya ia Birthday..So,I would like to say "HAPPY BIRTHDAY"..Aku, chacha and wan tadi malas kan meeting pagi2 ah, so kami buatkan Kad Birthday utk Sir Irwan..Hee..Then, sudah siap, aku edit gambar Rijal untuk tampal arah kad birthdaynya salnya ia Birthday hari sabtu ani..Batah wah aku buat, mana kan jua salnya baru edit sikit, beceta saja kan banyak..sudah atu hasilny inda jua berapa..kata Chacha and Wan, macam kepala kana putung..Then, Chacha edit g lah backgroundnya and ada g lah yang editnya..aku cut aja gambarnya lah..hee..


Then, kami lunch out..Since aku planning kan ambil duit dTAIB, Wan kan ngambil duit dBIBD and Chacha kan buat name label sticker, so kami decide utk lunch out keMall lah..tapi kami tiga saja..Alert princess yang dua urang atu ada hal semasa so inda dapat join..As usual lah tu..haha..Lurus Zie ah??


Then kami parking dBasement parking lah..Time parking tu, baik jua cWan tu handal parking, so sekajap ganya kami dapat parking ah..Tadi g ramai urang dsana..Then, sudah dmall, kami buat hal masing masing such as aku n chacha ambil duit and cuci gambar and cWan ngambil duit dBIBD..After that, kami makan diMall tingkat 3, arah foodcourt..Waktu ngambil duit atu, kami terjumpa junior kami yang TERSAYANG ah..haha..Dayat, Acun, Halim and Suhardi..Since kami ni peramah, so kami makan sama durang lah..siuk jua kan, ramai and meriah..Makan2 kerenah durang dfoodcourt ah..makanan pun macam2 yang durang pilih..Bagus jua durang atu, banyak cerita and semua dengan speciality nya..Dayat-selamba tp ada bakat becali, Acun-kuat ketawa, Suhardi-pendiam tp talented in becali, Halim-loudSpeaker and Nyanyah..


Lapas makan, aku, Wan and Chacha shopping di Utama grand arah stationery and kawasan patung..cian si Chacha, nda dapat bali patung Katak sal nada harga..Ngalih pekerjanya cari price tag, nda jua ada..Aku pun ada kelawaan patung Puppy, kiut tapi mahal..sasak jua ku 2..then, kami begambar-gambar lah kajap..

Then, in the afternoon dalam kul 2.45 baru kami keITB..then, dalam kul 3 baru kami start meeting SDP.inda terasa hari atu terlalu laju..kul 4, kami buat Kad utk Rijal..Then kul 4.30 aku balik, n durang Chacha and Wan ahir lah balik dr aku..sal aku kan main bula..sekalinya, nda jua ku jadi main sal hujan..terpaksa plg aku setuju makan dWYWY sama kakaku..bukannya kan menguruskan badan, tapi membasarkan badan tia pulang..haha..Ok..That's all my story for today..ngalih ku cetakan eh..hee..

GAMBAR MAKAN DI MALL










PATUNG YANG BIRBY, WAN AND CHACHA SUKA..



THANK YOU..

WHAT AM I GOING TO WRITE?JUST READ LAH..HEE..




Helloo..


Arini aku nada kan dbuat..at first aku kan baca AP, tapinya terlampau awal jua..so baik tah aku update blog dulu ni..Aku ada buat analysis sal ITB, waktu hari selasa aku and Wan saja lunch dITB salnya kami planning kan makan nasi katok aja..firstly chacha kan makan sama kami jua, tapinya ia ada tia last minute plan..so, kami aku n cwan ca ganya dconcourse..


since kami boring, aku buat analysis panya mun time keluar elaun, grenti tah nada ramai tu dconcourse ah..
This is the pix during lunch hour..
This is the pix after lunch hour
Baik jua aku bwa camera, so aku ngambil gambar lah..
Hasil kerja cwan..
LAGGING EH...SDH TH KU UPDATE DLU...

HUJAN PETANG

Helloo..
Today, aku balik awal dari ITB..mcm biasa lah sal kan main bula..ngalih saja aku laju2 balik, sekalinya sampat kami main passing2 bula ganya..pastu hujan lebat bravis..Tarus hampeh tak terkata wh..haha..semangat sdh ku suruh abgku tukar baju utk main bula..isk isk..lampuh tah ni..tadi g makan nasi katok yang byk minyaknya..tp nyaman pulang..


One good thing about raining today, keretaku bersih jadinya..

tadi pagi wh ada truck basar yang mengotorkan keretaku yang baru ku cuci ah..Ngalih saja aku cuci waktu hari ahad ah..sekalinya dlm sekelip mata, truck kejam atu mengotorkan keretaku yang kiut ah..marah jua ku 2..baik jua ujan labat..haha..

HERE ARE THE PICTURE YANG KU AMBIL DARI TINGKAP BILIKKU..JANGAN KAMU PIKIR WINTER AH..BUKAN SNOW TU..RAINFALL TU AH..HAHA..

ANI VIEW DARI BILIKKU WAKTU HARI AHAD SIANG..Cian wah view billikku ah..tepaksa miat garage ganya..

Bermain bola di halaman rumah in a bad mood

Helloo..
Seperti biasa kami setiap petang bermain bola di kawasan rumah kami atu..Kami memang setiap petang bermain disana salnya ada kena sediakan palang and tempat main atu pun kana pagar jua..so kami inda jua luan susah ati sal ada anjing di rumah kami tu..munkami inda pagar, anjing2 yang kiut atu tia karang main, nda jua kami mau kan 2..hee..


Berbalik kepada cerita, tadi aku main with my family..5 orang utk 1 team..sekalinya kan aku main beravis lah, tapi nada ku score hari ani and kami pun nda jua menang..nda papa..balum keluar tu skill shaolin soccer kami ah..sekalinya ada tia anak buahku ni, namanya sasi, ia atu active pulang membawa urang main, tapi sudh bermain,hilang ca activenya 2..hee..tapi tadi hebat lah ia main..sekalinya kan terlampau active mendepend dari babahnya sekalinya terlanggar tia pulang babahnya ia sampai terabah..akhirnya, menangis ca ia ah..so, jadilah bermain bola atu not in the good mood, but in a bad mood..tapi bagi sasi ganya lah..kami masih jua g teruskan main..siuk jua masih..ia pun sekajap saja nangis salnya kami ucapkan ia manja..haha..jahat eh aunty and uncle nya ni..Tapi, ari ni ia main serius lah..ada improvement..saja muji ckit2..bangga jua ia kan..hee..
YANG BAJU BIRU ATU SASI..HEE..MY LOVELY NIECE AND NEPHEW TU..HEE..

Saturday activity & Shopping at Hua Ho Mall

Helloo..Now, I wanna talk abou our shopping at Hua Ho Manggis..Awalnya, kami meeting with Chacha,Wan and Supervisor for SDP meeting..Lama jua lah kami meeting tu..SInce kami mengadakan meeting tu d concourse, so banyak jua pemandangan yang ku dapat liat..And at the same time, bulih jua meluahkan idea atu ckit2..haha..And sepanjang aku d concourse tu, aku dpt analyse yang bukan bini2 saja yang rajin mengumpat, lelaki pun mengumpat jua..Baru liat urang freak ckit, grenti durang toleh and say somehing, mcm kami plg jua..selalu ALERT..After kami meeting, then Chacha ada meeting MRS with BKP g..so tinggal aku and C-Wan lah..since kami plan kan membali barang utk class, so kami terpaksa tah meninggalkan c-chacha yang kami syg a2..haha..:P Before kami jln, aku, wan and Indra ngumpat lah ckit2..tp nada plg kena-mengena dgn urg dITB, ceta sal urg lain..hee..After that, aku and Wan ke parking lah..Ngam jua aku and wan parking berhampiran and dapan kami keta Chacha, so kami apa lagi, membuat lah kami surat cinta utk chacha and kami simpan arah wipernya..Haha..

Then, kami jalan ke Hua ho manggis using our own car, meaning kami kai seperate car and we're convoy..D sana, kami bali PENYAPU, TONG SAMPAH, PLASTIC SAMPAH and TUALA UTK MELAP.. Ngam jua lah duit collection yang kami kumpul dr group CP ah..Hari isnin ani terpaksa th aku bwa penyapu and tong sampah ni..cana ku kan bwa ah?Malu ler...hee...Sekalinya yang kami hampeh, penyapu tu kana buat arah price tag $2.00, sekalinya sudah kami bayar panya $3.50... dua batang g kami bali ah..hampeh tak terkata jua kami 2..hee..tapi nd ppa, yang penting class CP bersih nanti..

Makluman kepada CP,
Barang class semua sudah kami bali tu..Sorry sal lama baru kami membali..Maklumlah, sibuk saja ah..Sorry k.. :)


Tepaksa plg cwan jadi model kwsan Tong sampah..



Tong sampah yang kami bali..Lawa kh?


Ani saja shopping kawasan yang bukan tmpt jual penyapu..


This is the Trolley that is full with our class things..


Nda ku sangka, responsible jua c-Energetic ni..d simpannya smula trolley tu dtmpt asal..Bangga ku eh..haha..

Update: SAMBUTAN HARI KEBANGSAAN DAN PAMERAN ASEAN - SEKOLAH RENDAH LUMAPAS, BRUNEI 4

Tdy, I.m updating some of the pictures that are took recently..

Pada 18hb March 2008, Sekolah Rendah Lumapas mengadakan sambutan Kebangsaan dan pameran ASEAN..Pada pagi pembukaan majlis, ucapan dari Guru Besar Sekolah Rendah Lumapas dan Persembahan tarian daripada murid darjah 1..Sekolah Lumapas juga mengadakan pertandingan Koir Lagu-Lagu patriotik sempena hari kebangsaan..Kelihatan meriah keadaan dsekolah Lumapas..


UCAPAN DARI GURU BESAR SEKOLAH RENDAH LUMAPAS



























Selepas mengadakan pertandingan koir, kemudian pembukaan rasmi "PAMERAN ASEAN". Pameran ini di adakan di Dewan Sekolah Rendah Lumapas. Pameran ini di buat oleh Guru-Guru sekolah tersebut dan pameran ini adalah pertandingan. Keputusannnya ialah:-

TEMPAT PERTAMA - NEGARA BRUNEI DARUSSALAM
TEMPAT KEDUA - NEGARA SINGAPORE
TEMPAT KETIGA - NEGARA THAILAND

Ramai guru-guru dari sekolah rendah lain datang ke pameran tersebut. Pameran tersebut di adakan selama 2 hari.
























NEGARA BRUNEI DARUSSALAM









































NEGARA SINGAPORE















NEGARA THAILAND
























NEGARA CAMBODIA
























NEGARA INDONESIA
































NEGARA LAOS

















NEGARA MYANMAR






NEGARA PHILIPINE























NEGARA MALAYSIA





















NEGARA MYANMAR








Ada 10 buah negara ASEAN yang ad masa ini..Ini adalah salah satu pameran yang meriah dan dapat menimba ilmu pengetahuan untuk pelajar.. CONGRAUATION FOR THE SUCCESS!!