RSS
Helloo...Welcome to my blog. Birby Nanako is my nick name..I will write blog when I feel bored..

30/04/2008 - ACTIVITIES

Helloooo....

Activities: Nothing much but a lot happened...


Today, we study at ITB as usual and all my class are full from 8.00 am till 3.40 pm.. Break time tadi kami lepak di tengah2 dakat tangga depan kami main pingpong..siuk jua rasanya...hee..


Then, nada ada kan di buat..Kami arini kononnya inda kan lunch out sal kan membuat Java..kami membali nasi katok di rimba..bukan nasi katok trafik light..namanya nasi katok Tahai..Nyaman.....so, aku yang membali and turun lah..as usual dengan ku membali ALERT Teaser and Energetic..

***********************************************


Kami arini kai keta cWan sal ketau kana block oleh orang yang tak bertanggungjawap..nada ia bagi no.telnya...tarus block saja..pikirnya ia atu famous kali...macam tah kan semua orangITB ani tau kan ketanya..silahau banar..hee...Then, around kul 12.30 makan ca kami nasi katok atu di ITB..hee...Sekalinya aku tu planning sekajap saja kan main pingpong, sekalinya sampai kul 1 pulang kami main..hee..iatah ni nh..Hangat-Hangat tahi ayam..hee...Then, around kul 1pm membuat java tia ku..tapinya payah eh..nada ku paham cana kn buat..hee..

Around kul 1.30pm, liley ada msg aku suruh turuh ke AP lab...Iatah kan membuat plan untk membuat suprise greet untuk Nana..So, turun tah kami 3 ALERT Princess....hee..semangat wah..Then, kami menunggu Nana datang dari balik lunch and buat-buat atu lepak ku dulu di luar..Tapi nada kan di ALERT..hee..Then, Nana adatia datang and we sang Birthday song for her..Sayangnya kami Group ALERT nda buatkan ia birthday card sal baru jua kami tau arini yan Nana Birthday..nway, HAPPY BIRTHDAY NANA......







Then kul 3.30 kami abiz class...sekarang ni aku balik tarus aja once abiz class..nda g ku delay melepak di ITB..luan boring wah...hee...sekalinya kakaku membawa aku makan di Arthini Nasi Kandar di Bunut..Aku suka tu makan di sana ah sal kuahnya kari and banyak gi ia bagi kuah tu..Di sana atu macam makan nasi campur pulang, tapi yang version nyaman beravis..hee..Aku bali tadi Nasi, Ayam masak Pedas, Ayam Goreng and Sausage masak Merah..My sis makan Nasi, Ayam Goreng, Ayam masak pedas, sayur kacang panjang and Tauhu(inda ku tau masak apa)..And sebagai dessert, kami makan cucur pisang...heee...



**********************************************

Just A Blog

Hellooo..
Date: 29/04/2008

Arini aku macam biasa datang ke ITB and belajar..Mendengar lecture and sambil atu tidur sikit2 lah..Luan boring wah..Then, durin lunch hour, aku,Wan,Yanti and Bob jalan keluar makan di Gadong Properties..Aku macam biasa minum Air Limau Kapas, makan Fish Sauce Kuey Teow and Chicken Feet..Ani makanan favourite aku, Wan and Yanti..Kalau di sana gerenti kami mbali tu..hee...

Then, petang kami meeting SDP, sekalinya kan kami cub port baru...Siuk jua panya duduk di bawah siring pintu belakang koperasi ah..dapat ALERT orang hensem..and dapat jua miat and gossiping sambil buat kerja..artinya kami atu multi tasking lah 2...Lurus kan wan and yan??hee...

Then, malam macam biasa..surfing aje..Boring jua ah blogku ni..hee..

Last nite, aku,meng and Dyan menyambut birthday utk deeyan..Actually aku n meng kan mengadakan kul 12, tapi di sebabkan hal yang tertentu, so nda tah ku jadi..Ku suruh aja cmeng mengadakan kul 9..Awal mula kami katok pintu dyan, sekalinya batah wah balum jua ia buka..hampeh jua ku tu..ahirnya cmeng tipun n msg ia and suruh ia ke bilik cmeng..Nda jua ia ada reply..sasak jua kami tu...di sebabkan mentalku yang menjadi2, so ku tinggalkan ca cameraku di bilikku n aku lepak di bilik cmeng sekajap..setengah jam kemudian, baru tah ia masuk ke dalam bilik..Ilang jua meriahnya tu..ahirnya kami makan kek tah saja tarus..cmeng g balik mini cake 3 biji di Bakerlyn..yang favouriteku g 2 eh..Strawberry Short cake..Nyum...hee...Then, sessi membuka hadiah ca kami...

Yang siuk, aku ada kana bagi adiah jua olah cmeng..Lawa kali ah..suka ku eh...setiap tahun aku ni gerenti jua ikut besday bulan april salnya aku kana bagi jua adiah..last year kakaku cNunah bagi adiah jua..siuk jua 2..hee... Sori, blogku ni no pix..hee...
P/S: HAPPY BIRTHDAY TO DEEYAN AKA PSYDUCK.. HEE..

I'VE BEEN TAGGED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Let's make a true from heart answer..Hee...hee...

1. Moment that always in mind?
- When I'm in Makta Duli..Crush on someone there..hee..

2. Where will you go if someone sponsor you a tour ticket?
- Touring Korea and Japan (How I wish this gonna be come true.. hee)

3. What's your favorite thing to do?
- Surfin internet, dancing (Tarian antam saja asal asa music), shopping (Important)

4. Do you think money can buy happiness?
- Sometimes it do buy happiness, example if u want to buy something that you really like and it's only on in the world, so money can be my happiness if i get it..
-It didn't buy happiness in terms of relationship (I'm agree wif Zwan)

5.If you can have one dream to come true, what would it be?
-To have a good salary and jobs and makes my parents happy..

6. Do you believe you can survive without money?
-No way..Baru pun nda kuar elaun sebulan sudah ca mengeluh..haha..

7. What are you afraid to lose the most?
-My Family

8. If you win $1 million, what would you do?
-Shopping till I bored and the left do business

9. If you meet someone that you love, would you confess to him/her?
-No way..No matter what..Waiting for his response..Baru ada feel...hee..

10. List out 3 good points of the person who tagged you?-
-Friendly, bertimbang rasa, suka fashion

11. What are the requirements that you wish from the other half?
-Comfortable with me..Jgn eksen saja..hee..

12. What type of person do you hate the most?
-Sombong dari segi cakap and perangai, penipu and pelalai

13. What is your ambition?
-To be success in my life

14. If you can teleport once, where would you go?
-No idea...

15. What do you think is the most important thing in your life?
-My future, family

16. If you could undo doing one mistake in the past, what would it be?
- Waktu aku buat my mom marah sampai ia terasa

17. If you have a chance, which part of your character would you like to change?
-My boringness..Kalau bulih kan ku buang tu characterku yang mudah boring ah..

18. What music have you been listening to recently?
-Sunboyz (Chinese group band)

19. What is your least favourite animal?
-Puppy

20. What would you prefer to be - a man or a woman?
-Of course Woman.. Walaupun kadang kana ucap macam lelaki..haha..

I'm gonna tag: ALERT Energetic,Restless,Teaser,Hazelnut,Zwan(Ku tag ko semula), Gjul, 1 regular reader

My Zetty

Hellooo...


Now, I wanna talk about my nieces..She's my youngest niece and she always stay at my room during day time coz his daddy n mommy working, so she just stay with my mom..She's really naughty and extremely active..She's coming 3 years old..She sometimes stay at my room till night until his daddy force him to go home..My brother's house is just next to ours..Heee..She's really cute and sometimes acting cute..And the word that she said when she saw her picture is "Cute eh.. "..So sweet.. she likes pink and any kind of barbie just like me..hee..everydy she did many differnt kind of activities..

Today, since she saw me reading a book then she told me to accompany me..so, just let her be..rather that looking her hopping and jumping in from of me..annoying~~..then, I'm bored reading a book then he took my book and she read my book..What a shame..Hee..I know what she read is just mumbling..hee..Then, while looking at her, so I took her picture lah..then she's eager to see and as usual she said "CUTE EH..MO G.."


**********************************************


Then, I fetched my nephew from Ugama school and bring her along..Along my way, she keep on talking and this show me that she's really talkative..kalah aku..Hee.. Then, Once we went back home, she heard that my songs that I play at laptop is enjoyable..Since she loves dancing, then she keep on dancing and I keep on taking her picture..Hee..And she loves being photo..sometimes her attitude make me angry but if she's not come to our house, I will text her syster to send her to our house..Just for us to make her cry..Gigit lah tu sikit..Hee....Not a good Aunty..hee...You know what, she always bullied her brother..Ganas eh..hee...


********************************************


*********************************************

************************************************

***********************************************


************************************************

************************************************

************************************************

Hellooo...

I wanna start blogging again..but i still didn't have an idea what to talk and what to share? I need to find picture as my issue first..So that this blog gonna be an happening blog again..I know that my layout blog is extremely bad and ugly..I'll make it nic for another one month..Biar ca buruk layout blog ku ni..The important is the content of the blog..Uwekk....uwekk..Today after doing DFD with Wan, I went shopping at Kiulap to buy Milo Shake at Easyway as well as a chinese songs cd..I think, this is a new group..I know this gonna be an old album already to certain person, but for me it still new coz this is my first to see this group band..They are consist of 3 boys and the name is "SUNBOY'Z"...I heard in the car and it sounds nice..Nice to see, nice to touch..If ugly consider sold..Hee...

OK...Gotta Go..See ya in the next blog..

My health

helloo..
Tadi aku inda datang kesekolah salnya badanku balik semula panas..pening semula..yang pentingnya aku nda jua dapat datang sal takutku time drive aku pening..then around kul 9 baru ku bangun..sebabnya sepanjang malam, inda mau tidur mataku atu..luan kepalaku atu sakit bravis..then around kul 10 aku and my bro ke yayasan untuk bejumpa di private clinique...awal mula ari atu aku di hospital kerajaan inda jua mau baik, so aku cuba pulang yang private..bukan pulang aku mengata hospital kerajaan atu inda bagus, ganya at least aku mau mencuba tempat lain pulang..mana tau mau baik..sekalinya banyak kna bagi ubat aku ah..sampai payah pulang kn makan..every 4 hours makan ubat..so iatah kehidupanku masa ani..hidup dalam makan ubat..makanan harian is ubat..iatah dugaan kali ni..batah wah aku sakit ani..kalau bulih sudah tah ku damam ani..semuanya sakit.. :(

I'm Not schooling again

Helloo..
Arini walaupun aku masih gi demam tapi aku tetap jua update blogku..Tapi masani aku nda bagi gambar lah..Tadi sebenarnya aku bangun sudah pagi2 ah..Kononnya kan datang keITB salnya aku kana bagi MC sehari saja..Artinya arini aku nada MC lah..Tapi demi ku bangun, pening ku wah..sampaikan gelap permandanganku..Inda ku nampak langsung..My mom banguni aku n tanyakan aku either aku sekulah atau inda..At first aku cakap, "Sekulah eh"..Tapi mun sudah aku bangun langsung nada ku nampak apa2. so ku gitau semula my mom yang aku inda sekulah..Terpaksa aku makan ubat dulu, baru tah visionku clear cikit..Ani aku makan bubur saja dari pagi sampai malm..Langsung nada selera wh..But now, I'm geting better..Hopefully, isuk aku dapat keITB eh..susah jua atiku luan malar nda skulah atu..walaupun ada valid reason, de thing is I don't have MC for today..Tapi, f isuk aku masih jua demam, do ke hospital tah aku semula tu..Tadi aku ada msg cWan and Yanti pulang..In case isuk aku nda termsg durg, arini awal ku gitau..Mkin panas wah badanku ah..Sakit gi kepalaku ni..Pening2 lagi eh...baru pun buka sekulah, damam tia sudah nah..sakit atiku eh..hee... :)

I'm Sick

Helloooo..
Date: 21/04/2008
Arini kami stat belajar semula di ITB..Tapi sayangnya semalam, aku start demam wah..Pukul 10 atu badanku semakin panas and aku terasa semakin sejuk..Mulanya aku malas kan makan ubat, tapi since semakin teruk and badanku menggigil, so, makan tah aku ubat..Tapi sepanjang malam atu, aku inda dapat tidur lena sal kepalaku semakin sakin and panas badanku atu semakin menjadi-jadi...

Aku planning inda kan datang sekolah arini..Tapi, since this is our first day aku reopen ITB, so terpaksa tah aku datang..LAgipun awal mula demamku atu kurang sikit..Sekalinya aku mandi and semakin sakit ca kepalaku ah..Tapi ku gagahi jua kan datang keITB..Ahirnya sudah diITB,aku sampat jua belajar AP, walaupun langsung tak faham..hee...Sepanjang 2 jam atu aku mengantuk and bercerita sma cHardy ku pulang..So langsung lah inda faham..During break, semakin lamah badanku tu..kepalaku mikin pening, tapi aku cuba jua melepak sama durang ALERT..Tapi awal cikit aku masuk kelas dari durang, sal inda ku tahan gi wah..After class DB around kul 11, aku balik lah kerumah..Nda g ku tahan..Sepanjang aku drive atu kepalu pening and aku semakin mengantuk..Aku drive pun laju, supaya awal datang ke rumah..Then, sudah sampai ke rumah, aku tukar baju and terus tido..Inda ku tau bila mamaku simpan tuala basah atas kepalaku atu..then, kul 2.30 my mom banguni aku untuk ke hospital..Nasib baik nada ramai orang..hee..sasak jua ku tu doktor ah, aku yang damam ni ahirnya ia bagi panadol, dequadine and ubat syrup... ahirnya balik ku kerumah, and tido g ku semula sesudah makan ubat ah..kul 9 baru th aku bangun and baik sikit lah..hopefully, isuk demamku ani mengurang..inda ku tahan wah......membari marah..hee...

PREPARATION FOR REOPEN OF ITB

Helloo...

Date: 20/04/2008

Wow..20th April already..Artinya, Esok kami start belajar semula di ITB...Adui...Terpaksa tah mengadap buku lagi semula ni..No more korean Drama series...Inda lagi main2 ni eh...belajarberavis tah ni..hee..Banar kan tu..

Arini aku semangat sikit kan datang esok ke ITB..SO semua barang yang kan ku bawa, aku sediakan sudah di atas meja..semuanya warna pink..suka jua ku 2..hee...baju pun sudah aku seterika...apa lagi yang balum aku buat ah??meaning, I'm ready to start our schooling...hee...

You know what, arini aku tidur siang ah..luat beravis wh aku tu mengantuk..macam inda kan mau di buka..dari kul 2.30 sampai kul 5.45 petang..atupun mun nada kakaku telephone aku kan tanya apa mama masak, grenti th tidur ku masih ni...hee..sekalinya after aku jawap telephonenya mandi ca au tarus..inda ku berani mandi ahir eh...Congkak punya pasal 2..hee...


**************************************************

APA PERBEZAAN DUA GAMBAR ANI?????

April's Birthday

Hellooo Again!!!
Hee..Arini kami mengadakan sambutan hari jadi utk abang2ku and kaka2ku yang birthday bulan April..Since, ramai yang birthday bulan april, so kami samakan saja hari kami nyambut, so that nda payah balik2 membali kek and makan kek...

yang sanangnya jua kami collection untuk balikan durang hadiah birthday, tapi ada jua yang bagi sendiri2 lah..my eldest sister and cVoy balikan durang hadiah..Even cNadin, My niece pun balikan cMeng and Psyduck hadiah sendiri..kami macam biasa lah, collection utk bagi hadiah..so dpt kami balikan yang mahal...

This is the first time, kami mengadakan hari jadi tapi keknya 3 biji..biasanya kami buat 1 biji saja..ani kami buat 3 different flavour..Kami bali Tiramisu cake from Top Bake 2 pouns, and tadi selepas aku, Wan and Zwan miat congkak, kami jalan ke Makcik bakery dulu utk bali another 2 cakes...aku pilih Blueberry cake 1 poun and Chocolate Walnut cake 1 poun..Banyak makanan yang my mom and sis masak arini..Aku tau makan aja and dangani angkat barang lah..hee..

Firstly, kami makan dulu, then sessi memotong kek..Finally, Sessi membuka hadiah..Durang very happy with our gift..grenti lawa kli ah..aku wah tu yang memilih..hee.. :P Lupa ku gitau, tadi anak buahku buatkan aku Tiramisu...Nyaman eh..Suka ku makan..hee...Meu lain malas ku gitau eh...hee...

Last but not the least, HAPPY BIRTHDAY To:
BEN (My eldest Brother), Joy (My Brother), Psyduck (My sister), Mengz (My Sister)..
Hope you enjoy your birthday and gifts..Hee...

P/S: Inda ku susun tu gambar ah..Utk kamu review lah saja..hee...

***********************************************
Blueberry Cake

*************************************************
MeMotong Kek

***********************************************
My Eldest Brother potong cake

************************************************
Makan cake yang kana potong..Still ada masih..balum abis kami makan tadi..hee..

***********************************************
Sesi Psyduck and Meng buka hadiah

*************************************************
Pembuka Acara, main guitar Hero dulu..

***********************************************
Durang masih gi main guitar hero..Concentrate yo..

************************************************
3 Types of cake

***********************************************
Tiramisu Cake

***********************************************
Chocolate walnut cake

**********************************************
Makanan yang baru bersusun

*************************************************
Dragon Fruit

***********************************************
Ikan pila-pila yang bersalai..Nyumm..

***********************************************
Fried Spring chicken

***********************************************

Congratulations!! To Nurses..

Helloo...

On the 17.04.2008, Semua Jururawat yang belajar di Kolej Jururawat telah berjaya mengharungi masa belajr mereka dan mereka telah mendapat Diploma jururawat..Ini adalah hari yang di nanti-nanti oleh semua pelajar dalam bidang jururawat yang mana mereka telah belajar selama 3 setengah tahun..

Tahun ini juga kakakku telah berjaya mendapatkan sijilnya Diploma jururawat...Tahniah saya ucapakan kepada kakak saya, MASNUNAH...Di sini saya juga ingin mengucapkan Tahniah kepada semua jururawat yang telah berjaya mendapatkan ijazah mereka...

Hee..Bahasa standard rupanya aku ah...hahahaa.....membari hayung...

***********************************************

OBBD Gallery

Just to announce:
Sapa rasanya photogenic and ad gambanya di Temburong, so liat th gambar atu and u can take it as well...Sori, baru ingat kan upload.. :P
For those who want to see the picture during the OBBD, just visit this link..
http://birby.multiply.com/photos/album/24

My Favourite noodle & Toy

Helloooo..
Tadi siang aku inda shopping..so as usual my mission is to fetch my nieces from school and playing with my youngest niece..Ia selalu di rumah kami sal babahnya kerja, so my mom lah jaga ia..Tempat bilik yang ia selalu lepak is my room lah..Banyak mainan yang di bawanya, sampaikan aku pun ikut main..Arini, ia ada bawa mainan baru lagi..Actually, boring pulang di main, since aku nada kan main, main dancing game pun sakit jua sudah kakiku..So aku main sama anak buahku lah..Mainan atu cute wh..shape teddybear gi tu..Cara main is just tarik the tali, then the toy will move along the way till the rope become shorter..There a light inside it..Gerenti jua kamu tau sudah cana kan main tu..Yang penting, the objective of this blog is for me to introduce the new toy which I enjoy playing with..hee..



Aku baru jua siap melihat cerita MY BEST PALS..Sedih tadi part yang ku lihat ah..Sampaikan aku menangis wh..Isk Isk..Belum habis lah, what I mean is Baru habis 1 DVD..ada 2 dvd gi kan ku liat..Before watching, I cooked Kimchi Noodle which I bought from Soon Lee..It's been a long time I didn't eat this noodle..I Love it..Hee..I put a fried scramble egg and sausage..It looks nice to eat..Nice to see, nice to touch, if broken consider sold..Hee..Apakan??

Kimchi NoodleMade by Birby Nanako

MY BEST PALS or 3+1

Hellooo..

Recently I'm watching MY BEST PALS which is the taiwanese drama series..This is the combination of Hero and Heroin of THE PRINCE WHO TURN INTO FROG..It's really a nice drama..You should watch it..I've being obsessed by this drama..haha...

Main Characters:
-Matthew or MingDao
-Joe chen qiao en
-Jerry huang zhi wei
-Jason Hsu


Episode:
25 Episode/5 DVDs



Here are the Synopsis:

Summer (Joe Chen), Jiang (Ming Dao), Fang Wei (Jerry) and Bulu (Jason Hsu) are best friends who grew up together in Westside Street.. Summer's father is a police Chief in that area...They are currently studying in Sakurano Business School. They like to help the people who are being bullied by Dinasour.. One month before their graduation, Jiang involves in a conflict with a schoolmate, Dinasour who is the son of Senator Kong. Due to this situation, Summer's father has lost his gun in the school while resolving their conflict. After comromising with the principal, Jiang and his friends are exempted from being expelled with the condition that they need to find the gun before their graduation.

While finding the missing gun, they discovered that an ex-convict, Grey Wolf who escape from the prison is possibly related to the missing gun incident and even more suprisingly, Grey Wolf has an intimate relationship with one of the student from Sakurano...Who is he/She??

Curious??Go and Watch it..Hee..


************************************************

************************************************

*************************************************
MING DAO

*************************************************
JOE CHEN QIAO EN

**************************************************
JASON HSU


**************************************************
JERRY HUANG ZHI WEI

My Messy Room

Helloo..


Today: 16/04/2008



Arini aku kan ceta sal 1/4 part of my room..Semalam aku melapis file ku, semua warna pink and full of sticker BARBIE..To ALERT, Get ready..Suda buka sekulah, banyak kan aku show off ni..hee..Then, aku tukar my notes from old file to new file..Unfortunately, my puncher rosak tadi ah..SO all my task being delayed..sasak jua ku 2..semangat sudah aku mengusai eh..Then, since nada dapat ku usai notes so aku jalan lah with my bro ngambil ketanya...after that, my sis masak roti john..nyaman jua..Finally, aku duduk lah mengadap laptop and surfing...Aku dowloading lagu cina..hee..aku baru jua website baru utk download soundtrack..suka jua ku tu..buat2 aku nungu downloading, then aku liat2 lah sekeliling ku ni..rupanya bilikku ni totally in a mess..especially di kawasan study corner..teruk wah..Paper sana sini and bag ku jangan tah lagi..sana sini ku simpan..nda ku to cna aku kan susun barangku ni..aku pun takut meliat..haha..mana jua barang lain pun ku simpan jua atas meja utkku belajar..Silahau banar aku ah..hee..Yang pentingnya I have to do something with my study corner ani eh..Any idea, cana aku kn susun barangku ani kh? My mom pun heran wah, padahal ada 3 buah meja sudah, tapi tetap jua messy..Nampak tah aku tu rajin menjurit and belajar..hee.Bye...Gtg..Nanti aja aku susun eh..Malam nie aku kan liat MY BEST PALS..LAwa kali ah ceritanya ah..hee...



*************************************************

*************************************************

**************************************************