RSS
Helloo...Welcome to my blog. Birby Nanako is my nick name..I will write blog when I feel bored..

FARAH BIRTHDAY

Hellooo..
Tadi kai nyambut Birthday cFarah (My Niece) yang pakai baju pink atu lah cFarah...Aku jees miat keknya ah..ia buat kek Barbie..Sayang ku rasanya kan makan..sampaikan ku mkn keknya aja saja, and gambarnya ku buang..hee..mcm mkn my fav cartoon jua 2..hee..There's a lot of present given to her..Macam2 wah..Iatah yang siuk ni jadi kanak2 ah..Adiahnya grenti kiut2..hee...Bh that's all for today..sal arini aku byk post dari biasa..hee..











Thankz to Freak Babi Bandar (Chacha) sal bagi badge ani..Inda jua aku payah minta arah urg..haha..ada jua badge dBagku..hee..Aku suka~~ Lawa yo..

PLAY PAPER DOLL

Helloooooo..
Arini aku main paper doll yang ku bali sama persatuan babi Wan and Chacha...heee...Siuk jua eh..aku main sama anak buahku...Siuk wah...ngalih gi kami menggunting 2..tpaksa aku suruh cNadin guntingkan jua..

Then, kami main lah..sementara menunggu function cFarah, so aku memakaikan patungku atu baju..cute kali ah..ani baru creativityku yang simple..balum lagi yang vogue..lagi ca lawa kali...




THE SHOPPER IS ME...MY EGG TART

Helloo...
Hari ini, saya ingin menggunakan bahasa standard untuk blog ini..Hari ini say, Wan dan juga Chacha pergi ke ITB untuk menyelesaikan SDP yang mana report kemajuan kami itu harus di hantar pada 7 june 208..Kami bertiga datang pada pukul 9.30..Sebelum saya pergi keITB, saya pergi ke kedai India untuk membeli Mr Brown..Tapi, demi saja saya masuk ke dalam, kuih yang pertama saya nampak ialah Tat Telur..Inilah makanan yang saya paling suka dan tidak pernah saya benci walaupun rasanya ada kureng sedikit..hee...Saya berasa gembira, lalu saya beli sebanyak 2 kotak..Akhirnya saya makan jua tat telur ini...sudah lama saya merinduinya..haha..


Hellooo..
Gila eh..Hayung ku tadi bercakap stabdar ah..ani bahasa biasa saja eh..Tadi, aku and abangku shopping sebab kami kan mencarikn hadiah cFarah..Planning kan beli baju saja..Tapi ahirnya abangku balikan stool..Cute gi tu..ada strawberry..Then, aku inda jua sanang hati, ahirnya ku balikan beg cPatrick kawan spongebob..Cute kali ah..pakal saja untuk kanak2..Before kami ke soonLee, kami ke kadai ikan dulu..Inda ku ingat namanya..Siuk rupanya shopping ikan ani..aku wah terPEGUN.hee..colourful and unique lah..Tapi bukan ikan yang species terancam..Ahirnya aku ku bali 3 atau 4 macam ikan tu..Yang aku paling attracted is DRAGON FISH..lawa yo..kami bali 1 ekor saja..Then, ada gi nama ikannya "elephant fish"..Yang mana hidungnya macam elephant..Tapi bagiku macam hippo pulang eh..cana kan tu..hah..yang penting siuk lah..bh atu saja...

*********************************************

************************************************

**********************************************

MY ACTIVITIES ENDED WITH GOING HOME

Helloo...
Arini aku, wan and chacha buat SDP di Tutorial room..Baru pernah ni kami buat dsana..Jarang kali atu..kami terpaksa kesana sal tempat biasa kami alert tu kana ambil..terpaksa tah di tempat yg boring..hee...Kami buat dari pagi sampai petang and kami makan nasi ganya di ITB..

Then, around pukul 3.15 kami berhenti membuat SDP and planning kan buat di rumah saja salnya isuk kami kan keITB jua lagi menyambung membuat..After kami meeting, aku and Wan jalan keMall pakai kereta cWan yang ia cintai atu..hee...Aku wah minta dengani arah cWan mengambil envelope abangku..Then, kami jalan2 lah dMall..rugi jua tu nda di nikmati..hee..Tadi g aku terjumpa di Acun..kedapatan ca aku dating sama cWan..haha..hayung..Then, aku bali buku yang mainan dulu...yang patung kertas and tani pasangkan bajunya..aku and cWa bali lah..and ia balikan Chacha jua..dapat kami main sama2..hee..Then, aku bali hairclip bintang and cWan balikan pumpung..salnya buy 1 free 1..cute kli ah..hee..Thankx wan..Bah..atu aja eh..nada g ada ceritaku...nanti g membual..haha..


MY HAIRBAND..



MY HAIRCLIP

How We Alert...

Hellooo..
Now, I wanna tell you how we alert orang..hee...selalunya yang alert urang ni kami persatuan babi pulang..hee..

THE RULES ARE:
1. Kalau ada yg handsome baru kami nampak, so ada kami sabut ALERT tu..so that kmi 3 tau yang ia masuk list sdh.. Example: cHo Nam and cHot

2. Kalau ada yang freak atau lain usul perangainya msuk lah tu orang yg kami alert..For example mun ia atu jaling2 and lain perangai lah..nda ku pandai explain..hee.

3. F ada couple yang luan labih and bari annoying..Yang labih romantik, kami perhatikan jua 2..kalau yang labih inda romantik, dalam erti kata lain "couple hayung" lagi ca selalu kami ALERT 2..hee..

4. Spcies terancam lagi ca kami Alert..haha..atu payah kan describe...Kami ganya yang tau 2..haha.

Dalam masani yang kami selalu alert ialah:
cLampuh, cBusyboy, cPutih, cPhotocopy(yang baik), cCina, cMegi, cHoNam (rule 1), cHot(rule 1), cTangan(rule 1)...

P/S: Kamu jangan tah ikut kami ALERT ah..berdosa yo..hee... :)

KENA BELIKAN

Helloooo..
Demi para pembaca yang aku LOVE..So, demi aja aku bangun, aku buat blog lah..aku wah tadi tertidur waktu melihat cerita katun ah..dari kul 6.50 sampai kul 10.30 aku tidur..Baik jua inda sampai pagi..

Then, demi aku bangun aku nampak plastik nerisi macam2..Demi aku buka, ada sticker with my name "Birby Nanako", headset and French Boat of Fun Bread(indaku ingat namanya)..Favourite ku jua tu..artinya aku tu macam kana bagi awards lah sebab tidur bravis..hee..Rupanya kakaku cMeng balikan..Suka ku eh...Thank U...Lama dh aku kan bli, tp mls..sticker tu pun planning kan buat, tapi kana buatkan dh..save jua duitku..Hee..

Tapi my next planning is kan bali mouse Pink A4 Tech ah...sasakku wah..masani mouseku rosak..Lambat wh membuat kaja..hee....bh..kan baca blog urang ku dlu ah..hee...



INDA SADAR DIRI


Helloooo...
This is the photo of Nasi Daging yang miss Nona lanja..Ia lanja sal anaknya Birthday..SO, Happy Birthday..Hee...Nyaman lah nasinya ah..
Masani ada urang jeles, namanya cNajib..Ucapnya gi dulu parutku labu..ia jeles 2..haha...sudah th mkn keropokku sampai abiz..Inda sadar diri banar..Inda gi membagi burger tu..Membari sasak...Sama jua macam cNadin, makan burger sorang2..aku di rumah sebelah, nda ia lanja..Baie...haha..Membari sasak anak dua oang atu..Luahan perasaan kajap wh..aku wah, kan makan burger, tapi inda kana bagi..cana tah tu??biar durang ketulahan..Tapi inda papa, To: Najib and Nadin..Hadiahku ah..Jangan kamu lupa..Bilikku gi kamu jurit..nda sadar diri banar..haha..

MWA TEST

Helloooo...
Apa baik kan ku buat ah??Any idea??hee..By the way, tadi kami test MWA..sekalinya kan aku mental wah, rupanya Test paper tu ada 3 pages and arhku 2 pages saja which is equivalent to sekeping lah..Maybe sal aku mengantuk and ada sebab2 yang inda dapat ku gitau, jadi aku nda realise tia paper atu ada missing...Sudah ahir baru aku liat which means sudah habis masih, then aku liat 2/3 yang mana maksudnya page 2 daripada 3..artinya ada jua aku missing tu..Sucks bnr..then aku tanya cKert and ia Gitau ada 3 pages..OMG...Tapi mudahan saja aku PASS..AMIN..Aku jawap 5 soalan pulang..Actually test tu is answer 5 from 6 question...napalah aku ni cuai..sudah ca 30%..mahal tu..hee....Tapi aku syukur sebab last minute tu aku realize, then sir suruh buat lah dlm staffnya another 2 mini question from Q.5...yang ku sasak, soalan no.6 atu lagi sanang dari no.3 wah..mun aku ada complete test paper for sure aku inda pilih tu no.3 ah...sasak banar ku eh..Tapi biar tia..Apa yang terjadi, biarlah terjadi..haha...Barangkali ada hikmah di sebalik yang berlaku..terlampau banyak dugaan tahun ani eh..Mudahan tah aku PASS dalam semua Exam and Test yang kena bagi atu..

Bah eh...Luan juh tah jua ceritaku ni..kononnya kan cerita pasal MWA test ganya, aku membuat kata2 hikmah tia pulang..inda ku paham..haha...

NASI KATOK RUINED MY MOOD

Helloo..
Tadi dlm kul 7.45 aku dengani abangku ku workshop antar keretanya..ada problem lah..then, kami tu planning kan bali nai katok saja sal arini kami inda suruh mama masak..hee...then, sudah kami sampai di sana, rupanya habis ca nasi katok ah..so terpaksa jua kami explore nasi katok tu..aku gi yang drive, and ramai gi yang slow drive..mbari sasak..sudah atu, dari lumapas, kejunjongan kami lagi semula..As a result, kami hampa..sasak jua ku tu..then, ku suruh kakaku telephone mama untuk goreng ayam saja..sal kecian jua yang lain menunggu kan makan tu...sasak jua ku tu..selalunya waktu kami malas kan makan, banyak ia bejual...sudah ani, nada ca..sudah tah terbuang masaku untuk membca..ani ilang pulang moodku kan membaca..so aku cari th urang untuk chat sama aku ni...mana ca kawanku ni..laju chat sama aku..haha...Nasi katok memang merosakkan moodku yang planning kan rajin belajar ani..sakit gi parutku ni eh..membari malas..hee..

My Saturday & Lunch @ Giant

Hellooooo..

Tadi kami ada MWA revision sal kami kan test this monday..so, wish me "All da best" lah..hee...Then, meeting and lunch out di Giant food court..this is our first time makan dsana..maksudku, Freak Babi Kampung,Babi Bandar and Babi Hutan lah..Dalam erti kata lain, persatuan babi..haha....Kami makan sama durang Ajuan, Dayat, and Suhardi..Ok lah jua makan di sana atu..atu makan ajuan yg ku gambar ah..macam nyaman wh usulnya..hee...then, kami shopping lah di sana..round2 giant lah sma durg...yang calinya, kmi tu shopping nda tantu wh..durang juan tmpt lain, n kami tmpt lain..maksudku di supermarketnya lah..then, around kul 1.15, balik th kami ke ITB semula ngambil hp cWan yang tinggal ah..Then, tarus lah aku and cWan ke Emigresen(lurus kah tu namanya??tmpt membuat passport wh..hee..) sal aku kn buat passport..Sekalinya di sana raai kanak2 dmit yang kan buat passport,tpaksa ah lama menunggu sal ramai yg menangis and inda mau kana gamabr..Around kul 4 baru th giliranku..aku sekajap ganya...begambar pun sekali saja..mayb sal aku photogenik atu kli..haha..bari hayung...Then, aku antar cWan keITB ngambil ketanya utk baik..and aku nyambung g shopping dHuaho..sekajap ganyadeh..Karang kna ucap aku kuat shopping..heee...sudah atu aku balik lah..Ok..Bye..


SHOPPING WITH MOM

HELLOO...
Arini apa baik kan ku buat ah??Ok lah..
Tadi aku shopping with my mom di HuaHo Tanjung Bunut..Aku, mama n my niece saja yang jalan..Mula-mula kami bali minyak, sponsored by Mama..Hee..Then, kami ke Tanjung bunut..Banyak wah kami bali, aku gi yang sorong trolley so apa lagi mana yang nyaman usulnya masuk lah dlm trolley..Then, kami di bahagian ayam and aku ada liat mcm beancurd..Nyaman usulnya, sekali aku bali lah 4 batang..mama pulang yang bayar tu..sudah ku liat harganya panya $1.60 sebatang..aku pikir $1.60 sekilo..Hampeh jua mamaku tu..hee...sudah kami abis shopping then sudah limpas cashier mamaku cakap "Kamu ni tah banar..Mun bejalan sama kamu gerenti tah setengah juta duitku keluar"..Hee...aku paham tu maksudnya grenti $50 keluar..haha...cana tah jua, dengannya jalan ni yang shopping freak..tapi siuk jua... Baru ku ingat, this is for my friend Freak babi Kampung and Freak Babi bandar, kamu kan tau tadi aku nampak c-Cina shopping sama mamanya..inda ku sangka eh...ciri2 yang bulih masuk dalam list jua 2 ia shopping sma parents ah..haha..

Then, tadi aku liat puppy yang baru ada arah kami ah..cute wah..pakal saja ia atu inda dapat di gosok n di kacau pakai tangan, mun inda grenti th ku peluk2 tu..ia gi suka kaki tu eh..mun kamu ampir, grenti ia kan aga kaki 2..iath siuk kacau..telinganya gi terturun and warna coklat..aku inda mau puppy tu jadi dog eh..Hilang ca cutenya.hee...

MY DAY

HELLOOO....


ARINI AKU KAN PAKAI CAPSLOCK AJA..SANANG KAMU MEMBACA..HEE...TADI KAMI MEMBUAT SDP..PLANNING KAN BUAT SAMPAI PETANG, SEKALINYA ADA YANG NOT FEELING WELL, SO KACIAN JUA KAN..KAMI BUAT SAMPAI TENGAHARI AJA..TAPI PAGI TU KMI BUAT BRAVIS LAH.HEE...


DURING LUNCH BREAK KAI LUNCH OUT..AS USUAL KAMI THE 3 ALERT (NUNEH,CHACHA,WAN) + HAZELNUT IKUT JUA..KAMI LUNCH DI KFC MALL..KAMU KAN TAU TADI BEFORE KAMI KELUAR, KAMI NAMPAK HO NAM..SO IA GI KANA AMBIL OLEH DADDYNYA, NGAM G AK DRIVE JUA..SO KAMI IKUT LAH IA KEMANA..BUKAN STALKING TU AH..HEE..TAPI SUDAH DI ROUNDABOUT, IA MENYIMPANG CA ARAH LAIN..MUN NDA GRENTI KAMI DAPAT DETECT DI MANA IA TINGGAL TU..HAHA..GATAL..TPI ARINI NADA C-HOT..MUN INDA ADA JUA KAN DI ALERT..ADA PULANG JUA YANG KAMI ALERT, TAPI MALAS KU MENTION GELARANNYA DI SINI..SAL OBVIOUS..KARANG TAU CA KAMU SAPA..HEE...


SUDAH PETANG ATU, SAKIT CA PARUTKU LAPAS MAKAN AH..MULA2 CETA2 SMA AJUAN..MACAM BIASA GIRLS TALK..EH, JUAN GIRL KH?? INDA WAH..WE'RE JUST GOSSIPING..AKU YANG BUSYBODY NI MISTI JUA TAU PERKEMBANGAN SEMASA..CAMPUR G C-WAN JUA SAMA HABITNYA..SO, 3 ORANG COMBINE MENGGOSSIP ORANG ITB, APA GI, COMBO JUA 2..HEE...THEN, PETANG AKU MAIN PINGPONG KAJAP SAMA DURANG CWAN..SUDAH ATU ADA DURANG C-JAY AND HARDY...PARUTKU G MIKIN SAKIT ALSO MAIN GI SAMA URANG TERROR MIKIN CA ILANG MOOD..SO, DALAM ERTI KATA LAIN AKU BAD MOOD LAH..BUKAN PULANG AKU BAD MOOD SMA DURANG, GANYA PARUT PUNYA PASAL, ORANG LAIN PULANG TERKENA..HEE..SORI...THEN, ADA GJUL DAMIT, SO KU SURUH IA MAIN AND AKU BUAT DATA DICTIONARY ARAH LAIN..HEE...SIAP JUA AKU COMPILE..HEE...THEN,AKU AWAL BALIK LAH..PLANNING KAN BALIK KUL 5 JADI BALIK KUL 4.15..HEE..THEN, AKU BALIK RUMAH CA..APAKAN..HEE..







Makan

Helloooo...

Tadi as usual ALERT back to normal..Kami berlima mkan sama2 di BerryWan..Tapi ada tambahan lah..Liley kami bawa..hee...Siuk jua lah di sana ah..Kerusinya g cute and unique..Makanannya pun not bad..Nothing much I wanna say..Yang penting, ALERT back to normal..Welcome..haha..apakan..

Arini aku kan buat keraja..tapi chat lah kajap sma durg...yng herannya banyak yg mental harini and durg say weird..baik jua aku n nda ke hati..hee...Bah...gotta go.Bye...





MY STRESSFUL DAY

Helloo..As usual this is the start of my blog...Today, there's a lot of stressful things and this makes my day a bit boring..hee..Also, it ruins my mood..Hee...

First Stress - Tadi pagi-pagi sudah aku mental sal Class..Malamnya, aku tanya Saidin, sal CN lecture, and ia cakap, there is no lecture for today...Sekalinya, aku receive the message from cBob yang mengatakn ada lecture CN kul 10.15..Sekalinya, nervous jua ku 2..salnya barupun aku g2 my group no CN lecture, sekalinya ada ca..Sorry My Group..Then, sudah kami sampai dITB, rupanya nada Class CN ah..Antah dari mana kah message atu datangnya..BTW, bob aku nda salahkan ko..kitani sama2 tertipu..haha...memang tipah tertipu..sekalinya, AP Tutorial ca lagi membari paning..sal lecturernya nda sure either ia kan bagi practical or not...So, my solution to my group is "Please wait for the e-mail from Lecturer"..yang pentingnya pagi2 sudah membari stress sal lecture..

Second Stress - Tadi aku, Wan and Chacha buat SDP..now we are at the stage of DFD..Awal mulanya nada masaalah...Baik jua kami ada error checker(chacha)..Then, sudah kami kan buat Data Flow Definition, baru tah nampak salah kami tu..Especially part searching lah..Stress jua tu tpaksa membuat semula level 1..Nda pulang buat dari mula lah..Part yang paling aku inda suka is terpaksa usai semula arrow tu arah MS Visio..Bari sasak.Hee...

Third Stress - Aku stress sal dalam kereta nada lagu yang lawa ah..Tau sudah perjalanan ku ni jauh, mun lagu inda lawa and Radio pun inda siuk grenti jua mengantuk tu kan..So, aku terpaksa jua memaksa diri membuka mata while driving..Yang pentingnya, batah wah rasanya kan datang kerumah ah..Kan singgah bali Mr Brown, malas jua kan turus..Ahirnya, aku selamat datang kerumah and tarus miat Cerita Mutiara hati..hee..

Forth Relief Stress - Tadi aku, chacha, wan and Hazel Makan di gerai Nurul..Thanks to Hazel coz of the treat..Lain kali lagi..Jangan malu2..haha..nda wah..Lama sudah inda makan di sana, nyaman jua masih lah..Anfd murah masih..For your information, this is our first time lunch out with Hazel..As a result, Not bad..Hee.. ;)

Fifth Relief Stress - After buat SDP, kami main pingpong tadi di atas..firstly sma durang cMus and GBob...Mental jua ckit lah sal partnerku cMus,hampeh lah..aku banyaknya jadi ball girl lah..maklum, yang ambil bola atu misti ikut zonenya ganya..mostly bola arh zone ku..atau aku kana tipu..haha..then, sama Hardy, Pingpong Sifu..Haha...Cigu yang mudah mental mun mengajar urang mai pingpong..especially mun ia ajar aku and chacha..hee...sabar aje lah..

Sixth Enjoy - Aku di rumah lah..enjoy makan and enjoy surfing..Also enjoy baca blog orang lain..hee....Penting tu..hee...Ok..Bye...

VIOS C-CHAN

Hellooo...
Now, I wanna talk about Vios cChan...As I mention in my previous post, durang ada pasang speaker untuk Keretanya..Tapi nda pulang ia pasang woofer..Ia pasang 2 sets of Mid for front and back..Also 2 sets of tweeter for front and back..Sepanjang ia cuti, iatah saja yang di buatnya tu...Demi bangun tarus saja keKeretanya untuk memasang..Ahirnya, siap jua nah..Tpi inda jua menyesal, salnya hasilnya begitu memuaskan..hee...Aku dgr bunyi sound systemnya pun siuk jua..Not into bass..More to clear..So, nda jua luan sakit telinga...hee...

Ia design sendiri console di Belakang atu..So how??Lawa??Bagiku lawa pulang..Namanya tu Xenohartz ah.Bukan pulang nama sebenar..Bulih lah ah..Inda ku sangka, creative jua ia atu..haha..Jangan tah bangga nah..semua sound systemnya is Rockford Fosgate..He also install Power Amp and capacitor jua..Puas hati lah..Hee...ok..U may have a look..walaupun aku menggambar atu hancur ckit, tapi ok jua lah ah..haha..bnr kan tu??Jangan ko comment Real Brunei ah..hee...


TUAN PUNYA VIOS..POSING CHAN..HAHA..




CONSOLE BELAKANG



ATTENDING BIRTHDAY PARTY

Hellooo..
Last saturday, I attended My sister in law birthday party at Serusop..Durang sewa kem lah utk birthday party atu...meaning, ramai lah yan durang panggil..sudah kami datang, ramia lah familynya datang sdh..baik jua balum makan sal kami atu datang ahir ckit wah..hee..Banyak wah makanannya and ada ketam gi tu..ganya payah kan makan..hee...Yang hebatnya kek birthdaynya ada 2 macam...aku pun heran..misti kan mau a variety of flavour 2..then, after makan da lucky draw and as usual, au nda dapat lah 2..hee....around kul 9.30 kami balik lah...lupa ku gitau, durang ada pasang bunga api gi tu..hee...

Since aku not in a good mood that day, so aku nda menikmati kemeriahan party atu..tapi as overall siuk jua lah..

Last but not the least, I would like to say "CONGRATULATION TO BANDAR BLACKS FOR WINNING THE RUGBY TOURNAMENT IN THE FINAL DARUSSALAM CUP"..So kepada pemain Bandar blacks, lanja saja aku ah..aku nda gitau urang tu..hee...