RSS
Helloo...Welcome to my blog. Birby Nanako is my nick name..I will write blog when I feel bored..

OUR RECIPEs

Hellooo..
Arini, kami memasak untuk sungkai sal my mum ke rumah tua di Tutong..Di sana ada majlis doa arwah..so kami lah yang tinggal..

Kami plan untuk memasak different kind of food with our own recipe..aku macam biasa, majal kan memasak kaki ayam..hahha...ahirnya masakkanku semakin improve..My bros and sisters cook as well..



Below is Wiechan..Ia masak sausage+fishball masak merah..Not bad..Nyaman jua..Tapi alasannya, kurang cikit nyaman sal nada madu..Hhaha...Alasan lah tu...haha..Lupa ku gitau, ia buat teh jua utk minuman kami...

Ani cMarl..Ia ani pun selalu jua masak..Ia masak Kailan oyster sauce..Nyaman lah..hehe...Katanya macam Kailan di singapore chicken rice..Banar tah kali 2..hahaha..


Ani cMeng..Ia ani kan cuba masak macan di restaurant nasi kandar..so ia buat egg pizza..THis is the last food yand masak..Luan banyak fesyen..But overall, it's yummy..hhaha...

Ani cVoy..Ia jadi chef yang paling ahir memasak..Ia lagi masak pakai grill.Banyak wah kerajanya..haha...Tapi nyaman jua..awal mula ku pikir pais daging..panya pais ayam drumstick yand bersalutkan lemon..haha

Ani 2 orang chef ni memasak ikan kukus lagi..meaning diorang masak 2 recipe lah...kami paling suka lah makanan ni...nyaman bravs..walaupun baru cuba, tapi success..durang suruh aku cari resipi di internet..Also,ikan atu durang tangkap fresh d Pasar jerudong..Artinya, durang ani menangkap ikan ataupun membali ikan??hahah..Biarlah rahsia...

Ani chef yang da best..majal kan masak kaki ayam..tapi ahirnya nyaman jua masih..tapi aku ada tips baru lagi supaya nyaman gi ayam ah...aku wah buat research di internet..hahah..


Ada lagi tadi sorang yang masak nugget..actually ku edit sudah gambarnya tu..panya ku overwrite...ilang tia..haha..sorry duck..tapi walaupun nugget ganya, tapi goreng nya nyaman sikit..haha...saja kan menyanangkan hati..hahaahhaha

0 comments:

Post a Comment