RSS
Helloo...Welcome to my blog. Birby Nanako is my nick name..I will write blog when I feel bored..

PREPARATION FOR MAKING LEMANG - BULUH and DAUN PISANG

Hellooo...

Arini banyak activityku..Pagi td selepas bangun dlm kul 10.30 aku buat AP..sorry, I'm not a morning person..Hehe...dar kul 10.30 till 1pm aku buat AP lah..mental jua ckit sal banyak kan di pikir..hahaha...biar ia eh..malas tah ku lagi..yang penting aku antar sdh tu..Alhamdulillah...

Then around pukul 2 aku, marlz, wiechan and Voy mengambil daun pisang and buluh untuk buat lemang malam raya..Yippee..Nda gi lama kan raya..Aku ikut ke kebun lah..tapi aku diri2 saja sambil mengambil gambar..haha

Firstly, kami mengambil daun pisang di kebun bawah..Banyak NYAMUK.....

After that, kami mengambil buluh..Tapi aku diri2 saja di atas sambil mengambil gambar...

Rupanya banyak lagi processnya buluh ni..Mula2, potong dulu buluh atu jadi pendek...Aku tu saja asi2 kan begambar..hahah

Then, di sebabkan lemang ani mebari gatal, so di cucilah kai air smpai bersih...ani aku ada dangani jua lah..Ngalih kali ah menyuci ah..

Then, cMarls and cWiechan motong dun pisang..As usual, aku meliat saja sambil menggambar..haha..Tapi aku ada tolong susun daun pisang..At least, contribute jua kn..haha...

0 comments:

Post a Comment