RSS
Helloo...Welcome to my blog. Birby Nanako is my nick name..I will write blog when I feel bored..

MY POST

Helllooooo......
Today, AKu banyak jalan2 lah....Firstly, in the afternoon, aku jalan mengantar kerita ke workshop untuk tukar lampu reverse...And then, aku ke BMC utk bali kaki ayam..aku kan cuba "GRILL CHIckEN FEET"....Mana tau nyaman...Nanti ku liatkan gambarnya mun success ku buat..hehehehe....

Then, petang dalam kul 4.30 aku and family mencuci tampat kami main badminton...kamah wah...Then, sudah siap, kami main Handball lah di sana..Kami main di sana sal court badminton atu kana simen, and tampat kami selalu main bula and handball atu basah...So, tpaksa lah kami main tampat lain...

Selepas atu dlm kul 6.00 kami beranti main sal kami planning kan makan di Excapade..So, dalam kul 7.45 kami sampai di sana lah..sal Hujan Lebat..Kepisan wah..tpaksa drive pelahan..padahal kami booking kul 7.30...nda jua sampat, tpaksa kami delay lah...nanti ku post gambar kami di Excapade..Ani ngalih ku wah...

Then, dalam kul 9 kami stop makan di sana lah...THen kami turun ke bawah..sudah atu kami liat Hujan atu LABATTTT beravis....Then, abangku tpun that banyak banjir...Dalam erti kata lain, ADA DI-MANA-MANA....hehhee....so, kami postponed kan balik and then kami change the plan...Kami shopping di Kuminis lah...di sana nada jua ada kan ku bali...Nda update wah..Sebenarnya kami menunggu hujan Teduh..Tapi mikin Lebat tia plg..Abangku tpun that di kampung pun banjir...Bepikir jua kami tu cana kan balik...Ahirnya, kami pajal tah jua balik ke rumah..atu pun dalam kul 10 lalu dakat kul 11 baru kami decide kan balik...THen, banar eh..Banjir wah..Especially di Lumapas, banyak wah kebanjiran rumah urang ah..Sekulah pun banjir....Sekulah ugama and sekulah rendah Banjir wah...Isuk grenti th kepisan tu durang cuci...Then, ada banyak tampat di tanah runtuh...di kampung ku pun ada jua tanah runtuh...

So pengajaran blogku ni, adang tah luan kan jalan malam2....Hujan wah malar..tunggu tah tahun baru cina abis, baru tah jalan malam..Kalau kan shopping, siang aja....heheheheh..macam banar aku ah....

0 comments:

Post a Comment