RSS
Helloo...Welcome to my blog. Birby Nanako is my nick name..I will write blog when I feel bored..

Si-Princess Sotong

Helloooo Baby!!!!!!!

Today, there's no update I wanna share..But, just wanna share you how creative I am..As u know, I have SOTONG Soft toy given by meng last valentine..It's pretty cute....And I named is as "Si-Princess Sotong"....

This is because, mula2 my niece bagi head band yang ada ribbon putih atu...and that is when I got the idea to name it as princess sotong...Then, tadi aku usai2 gi lah gandinya yang cute atu..And iath hasilnya tu yang ku gambar ah...CUTE???????Suka ku eh...ehehhehehehehe...





HECAS....

Helloo...

Just want to inform that the closing date for HECAS will be extended till
15th march 2009...

For more information : http://www.hecas.edu.bn/hecasportal/

AnOTHER Sad MV

Helllooooo.....

Here are another sad MV...Really love this MV because the story is continue with second part with another song...Really love it.....ehehehhe....Suka ku eh..... U must see this....ehehehehe... :P




MENTALITY IS THE SYMPTOM

hellooo.....

Again, I'm BORED.....Totally Bored..Today, I did something lah..But don want to mention here...U know what, I gained my weight...........SHYT........I need to struggle........Today, I did exercise n eat as lil as possible..And in the end, I lose 1kg again....ahahhaha..Bravis jua tu aku ah.....Now, I think tomorrow I need to lose my weight about 0.5kg..Kalau laju, luan2 nya Anaroxia....Membari takut jua tu..Susah atiku eh..Di rumah aku makan minum n tidur aja..Nada activity lain..Kalau ada un shopping..tapi grenti jua after shopping, makan lah tu...Kepisan Eh............sasak ku eh..ahahhahaha...Bah eh..malas ku mental.....Biar ca Lampuh...Artinya aku atu sihat n kana bagi makan..Cute jua tu..Nda jua kan yang kurus ganya lawa..Yang gebu pun lawa jua..ahahha..But, u didn't realized...ehehehe...To those out there, just be yourself...Love our body as much as we can.....But if u want to do diet, I SUPPORT YOU.......tapi jgn sampai sakit...ehehhehe....apa kan cetaku ani???membari hayung...tapi kepada yang sudah perfect bodynya atu, jgn ucapkan urang yg gebu ani.....ahahahaa....I like the phrase that I saw from somewhere...
"I am fat but you are Ugly"...hahahaha...
"i am naughty, but at least I'm good at it"

Bah mun kamu nda suka, jangan ucapkan ah..aku suka tu phrase ah...ahahaa....

SELAMAT HARI KEBANGSAAN......

Hellloooo readar!!!!!..


Actually, I wanna post about our national dy celebration last nite.... But then, I'm tired coz we've karaoke-ing till midnite...eheeh....Just wanna greet u all who are Bruneian...


MERDEKA....MERDEKA.....SELAMAT MENYAMBUT HARI KEBANGSAAN YANG KE 25....WE'RE PROUD TO BE BRUNEIAN............

SUNDAY......

Hellooo......

Today, I have nothing to do...In the morning, me and my sisters went to SupaSave Mabohai to buy BBQ whole chicken..We bought lots of food...eheheh....But, it was paid by my sis lah...Misti aku inform tu...Karang kana ucap duitku banyak sal luan shopping saja...ahahahhaha....

THen around 1pm we went to FISH MARKET at gadong...I thought there are no more fish left..But i was wrong..Banyak gi panya....Lama sudah aku nda kesana atu.....jangan2 dalam 5 tahun lalu kali sudah aku inda kesana ah...But, nada apa2 perubahan....And kakaku bali apa tu namanya ah...Tunggu aku ingati............................................................................................................................................................................Ahhhhh...ingat ku sudah...namanya "Ikan Kurisi Bali", "Ikan Barah-barahan", "ikan damit"...atu kali saja yang kami bali...

Kami shopping ani sebab kami karang kan nyambut NATIONAL DAY in advance........Tapi kami inda BBQ...makan saja kami karang malam...ehehheehe....

Ok then...Karang gi aku post kisah kami nyambut ah..ngalih ku wah sal main pingpong ah..Lama dah inda ku main wah..Kepisan jua tu..ehehehhehehe...

MY DAY.......

Helloooo....

TOday, I have lots of activities which are all involved in the hospital...And I got a good news as well.... In the morning, I took my nieces and nephew from school..THen, I brought my nephew to Sg Asam Clinique accompany by Ziqah...It was around 11.45am..It took us around 20 minutes for us to wait for the doctor...Actually My nephew(Najib) got mouth ache..His mouth will pain if he open it widely..ahahahha...Cian..Then, the doctor asked us to go to dental department..Then around 2pm, we went there again..Lama jua lah...Giginya kana tampal and 2 tooth being plug out...ahahhaa..Cian...Baru pun kami makan di Tanjung Bunut tu...But, still his mouth cannot be cured..SO, the dentist refer us to RIPAS Hospital for X-Ray...So, around 3.30 we reached there...Again I was accompanied by Ziqah and My sis (Psyduck)...Then, while waiting for Najib to be taken to X-ray room, then my Phone rang..I thought it was a call from any company for Interview..But I was WRONG.. I was upset for a sec..Then I answer the call..Actually it was a call from H.Masnoh (My elder sis)...



You want to know what she said??? ok..I need to speak malay coz she's speaking malay at that moment..ahahha..
"Bi.....Tadi CD tpun aku..Katanya C-Nunah kana antar dah arah delivery Room.."

I was excited..Meaning, aku bakal ada anak buah baru lagi..
Then a few minutes later My phone rang again...It was from CD (My bro in law)...and he said...
"bi, gitau durang, cNunah sudah malahirkan anak....Syukur alhamdulillah..Anak laki...."

Meaning, ada BABY BOY...Yippe..Anak buahku yang baru ia baby Boy...Siuk jua tu....Nda kamu congrates aku????Good news jua ni..eheheheheh...

C-Nunah makan...Lapar kali ah...eheheh...

MY CUTE NEPHEW...Cute eh....


Kasutku rosak sal luan batah bjalan..ahahaha..












WHEESUNG - INSOMNIA (Korean Version)

WRITTEN TEST IN BLNG....

Helllooooo.....

Today aku mau ceta apa ah???ok lah..arini aku mau ceta sal kami tadi written test di BLNG (LLRC)...Di Lumut pulang tu...as you know aku tinggal di hujung Brunei darussalam..So aku terpaksa bertolak dari rumah pukul 5.30am lah...aku sampai di sana aroung 7.45am lah salnya td jammed..Macam biasalah tu...

And yang aku terpegun, kami test di dewan and ada makanan wh..meja and kerusi pun khas untuk makan..So, kami written test dalam keadaan kenyang lah..eheheheh....Siuk jua lah tadi ah..sal ramai urang CIS jua such as Real Brunei, Bob, Liley, wardah and ramai g lah..eheheh...ngalih ku sabut......Tadi aku duduk semeja wif BONE, AMY and LIZ..Banyak jua kami ceta lah..maklum lah btah dh inda beceta..and da important is aku kana ucap mikin lampuh...ahahhaha...So, td ada beberapa orang bagi tips utk kuruskan badan...eheheh....And for your information, soalan tadi is IQ TEST...kepisan jua lah..sal kami tepaksa mikirkan kai IQ kami yang labih dr 200 ani...ahahhahah....Baru ku ingat jua, c-HOT pun jua ada written test tadi...At least ada jua pemandangan...ahaha..nda jua luan stress mjawap soalannya atu...

Makanan tadi banyak..tapi sayangnya aku nda makan sal aku breakfast awal dh..Ada Roti John, Nasi Lemak and cakes....Kami kana bagi makan before test lah..iatah aku ckp kami test dalam keadaan kenyang atu..EHhehehe...And kami ada kana bagi air SEHAT jua time test ah..Sebotol sorang..ehehehe....

Apa gi cetaku ah...???ahirnya kami balik lah...

P/S: Bone, apa nama kadai sotong basar ah??????? ahahahhaah







What I get Today

Hellloooooo.......

Today is what day???? VALENTINE DAY....A day for a lovely couple...But, do not celebrate it....U know why???? Because you are lovely couple everyday....

Today, as every year, my sis will give me n my other sister a present during valentine day..THis shows our sisterly love..ahahah...Today, I didn't give them a gift..You wanna know why again???? because~~~ NO ALLOWANCE.........OH NO!!!!!!!! It's totally makes me mental when I am PENNILESS............Sasak eh...Tpaksa tah aku bravis mcari kaja ni...supaya KAYA bravis..ahahahah...



Nda ku mau ni bgambar sama cTot ah..ahahhaa..Ia ganya majal kan bgambar sma aku..ahahhaha....

HAPPY BIRTHDAY TO ALIM....

Hellooo....


Today, nada topik ku..So, I just want to say "HAPPY BIRTHDAY TO ALIM aka ALAI BABI aka LIMBANG..aahahha".....Sori, late post...Malas ku post awal2..ahahhaa...By the way, semoga bahagia hingga ke anak cucu..Enjoy your birthday...Good luck for ur study....Jangan malas n kan main rugby saja..Ingatilah assignment yang sentiasa menunggu ko atu..ahahaha...and, semoga lebih berakal dari tahun lapas... :P

MY NEW SPECTACLE

Hellooooo Darling!!!!!



Arini aku mau buat blog sal "MY NEW SPECTACLE"....Actually aku buat spectacle ani in the mid of last month..Since, hujan saja so malas tah aku ngambil dulu...Pasal apa aku payah kan ngambil??kamu kan mau tau???grenti kamu heran kan..padahal nickku selalu saja Away...selalu saja nickku "SHOPPING"...

Actually aku buat kacamata ani di Limbang..Murah wah..kalau dBrunei nda jua ada kmu blurih BONIA dengan harga below $200....Aku wah membali below $200 harganya..tapi di limbang lah...Ngalih ku tawar..Baru tah aku dpat murah ah...mun dBrunei jgn2 bru kan frame $300 tia sdh kali...Iath tu...since hujan saja n ada banjir dLimbang, nda tah aku dapat ngambil..Ari atu g taun baru cina...nda jua buka kadai tu...ani ahirnya nyaman jua mataku nah..meliat smua dengam terang dan nyata..ahahhaha..by the way, Lawa kah??????? Lawa kli ah..walau pun kamu cakap bida, di hatiku tetap jua lawa ni kacamataku ah..ahahhaha...






Planning kan begambar sorang diri..sekali ada tia anak buahku yang tersayang ani ke bilik and ikut ia begambar jua..maklum lah..masani aku nda tido sorang..ia sentiasa ikut tido arh bilikku...siuk jua lah....ada jua dgn begambar and miat katun..and yang penting ada jua kan di atil sampai menangis..ahhahaha....sayang ETOT!!!!










Ahirnya baginya jua aku chance untuk begambar sorang nah...ehehhehee...

Topik bagi orang yang selalu keboringan...

Hellloooo...
Boring jua eh..Sunyi gi blog ani...aku pun boring meliat n membaca..By the way, nada kan ku buat wh..masani nada topikku utk buat blog ah..iatah ni...cana ah???????apa kan ku cakapkan ah???kamu ada idea???tolong tah aku yang keboringan tahap babi ani...ahahhaha...apa kan ku buat ani ah????ngusai template blog pn siap jua sdh..kan buat yang lebih lawa template ani balum jua ada idea..tapi, since ani this month is a month of LOVE, so aku buat blog templateku full of love..Hope, kamu jiwang meliat blogku ani..ahahahaa...

Kepada yang bercinta, apa planning kamu untuk Valentine ani??Nyambut kamu kah???jangan tah kali eh..ahahahha....Lawa eh barang2 untuk valentine's gift di kadai ah...tapi kan membali, nda jua ada mood..nada kan di bagi wah..kan di simpan samak saja bilikku...ahahaha....Boring jua sudah tu aku ah..kan main Pet society, boring jua sdh..dari tadi dah aku main....tinggi dah levelku...Tapi yang aku mental, main skipping arh pet society atu nda jua smpai 100...asal 90+ lagging tia...sasak ku eh..ahahaa...mental aku ah......

Birthday CD

Helloooooo.....

long time no blog...hehehe...au wh....sori kerana lama nda ku buat blog..aku tau kmu rindu aku ceta kan???ahahah...PERASAN.... By the way, jangan kamu pengsan meliat blog templateku ah...aku pun paning meliat n membaca..


Yesterday was my BRO IN LAW, MURYADI AKA CD , Birthday..Since His wife (My sister) dakat dah kan melahirkan anak, so inda kami nyambut di kasat lah birthday ah..Kami sekeluarga datang ke Flat durang lah...Kami bawa da Food jua lah...It was fun..Actually, we're planning to give suprise party to him..Tapi anaknya tu bising sikit mulutnya..so kedapatan tia jua...eehehhe..Nda papa lah..at least siuk jua kan..


And kami bagi ia Kasut Adidas Predator...Nyaman atinya wah..tarus ia kan main futsal ah..ahahaha..semangat banar...Bah eh..atu aja..Karang boring kamu jua membaca mun luan panjang..ahahahha....








Aku and Farah (Anak buahku yang bising mulutnya.ahahaha.. )

Ani cjoy..Jarang kamu nampak arah blogku ani..Abangku pulang ni..Tapi jarang ku menggambar sal ia mbari hayung..ahahah..By the way, the cake is designed by JOY..Bangga ko joy??ahahhaha

Tangan sapa g tu yang bagi Peace ah???Kalau nda ku silap Chipooh jua..ahahhaha..


Ani model Keropok CORNTOS..
From Left: Me, Najib(The Iron Lady), Psyduck (Kakaku yang hayung...)



Ni nah cake yang Cjoy design ah..Bida kan kn kn??ahahhaa...

Ani Buttercup Design ni eh..Bukan cJoy..ahaha....

P/S:
Maybe dalam beberapa bulan ani, aku nda online MSN..So, to contact me either message my HP or Text aja tu arh chatboxku ah...sal blog mun aku rajin, msih g aku buat tu..Malas ku Online MSN dulu..Mayb aku appear offline atw offl9 bnr tu..ahaha.. :P